.

.

4PCS/Многу MS2138 Авто-кои се Движат AC DC Мини LCD Преносни Multimeter Електронски Дигитални Менгеме Метар

4PCS/Многу MS2138 Авто-кои се Движат AC DC Мини LCD Преносни Multimeter Електронски Дигитални Менгеме Метар

DEN 9001.92
Количина на стоки


4 PCS/Многу MS2138 Авто-кои се Движат AC DC Мини LCD
Преносни Multimeter Електронски Дигитални Менгеме Метар
Сликата покажува :
Карактеристики :
Голема вилица големина до 40mm/1.6 инчен (дијаметар)
4000 точки ditital LCD дисплеј
Мерки AC/DC струја до 1000 A
Работа светлосна и задната светлосна
Тестови AC/DC напон, AC/DC струја, отпорност, фреквенција
Диоди провери и тест на континуитет
MAX/МИН, податоците се одржи и автоматско исклучување
Спецификација :
DC НАПОН
Опсег
Резолуција
Точноста
4 V
1m V
±(0,7% од rdg +1 цифра)
40 V
10m V
400 V
0.1 V
600 V
1 V
±(1.0%од rdg +2 цифри)
Текст Отпорност : 10 Mohm
Заштита од преоптоварување : 600 V DC или 600 V AC RMS
AC НАПОН
Опсег
Резолуција
Точноста
4 V
1m V
±(1.0%од rdg +5 цифри)
40 V
10m V
400 V
0.1 V
600 V
1 V
±(1.2%на rdg +5 цифри)
Текст Отпорност : 10 Mohm
Фреквентен опсег : 40 Hz да 400 Hz.
Заштита од преоптоварување : 600 V DC или 600 V AC ФИРМИ.
DC СТРУЈА
Опсег
Резолуција
Точноста
400 A
0.1 А
±(3.0% од rdg +5 цифри)
600 A

*1000 A

±(3.0% од rdg +5 цифри)
Заштита Од Преоптоварување :
120% на опфат за 60 секунди max.
AC СТРУЈА
Опсег
Резолуција
Точноста
400 A
0.1 А
±(2.5%од rdg +5 цифри)
600 A

*1000 A

±(3.0% од rdg +5 цифри)
Фреквентен опсег : 50 Hz да 60 Hz.
Заштита Од Преоптоварување :
120%на опфат за 60 секунди max.
ОТПОРОТ
Опсег
Резолуција
Точноста
400ohm
0.1 ohm
±(1.0%од rdg +3 цифри)
4kohm
1ohm
40kohm
10ohm
400kohm
0.1 kohm
4 Mohm
1kohm
40 Mohm
10kohm
±(2.0%од rdg +5 цифри)
Заштита од преоптоварување :
250 V dc или фирми. ac за сите движи.
ФРЕКВЕНЦИЈА
Опсег
Резолуција
Точноста
40 Hz
1 Hz
±(0,1% од rdg +1digit)
400 Hz
1 Hz
4k Hz
10 Hz
40k Hz
100 Hz
100k Hz
100 Hz
Мерен опсег :
1 V до 10 V фирми. 40 Hz да 100k Hz.
ФРЕКВЕНЦИЈА МЕРЕЊЕ ЗА МЕНГЕМЕ
Опсег
Резолуција
Точноста
40 Hz
0.01 Hz
±(0,1% од rdg +1digit)
400 Hz
0.1 Hz
КОИШТО СЕ СЛУШААТ КОНТИНУИТЕТ И ДИОДИ
Опсег
Опис
Ако постои континуитет (за помалку од 30ohm), изградена-во ѕвончето ќе звук.
Покаже на прибл. Напред напон на диоди.
Батерија : НЕ ВКЛУЧУВААТ

Бренд Име:
ZJMZYM
DIY Материјали:
Електрични
Димензии:
225mm*86mm*33mm
Број На Модел На:
MS2138
Мерење На Струја Опсег:
DC 400A/1000A AC 400A/1000A
Мерење На Напон Спектар:
DC 400mV/4V/40V/400V 600V AC 4V/40V/400V 600V
Мерење На Отпор Опсег:
400ohm/4kohm/40kohm/400kohm/4Mohm
Мерење Capacitance Опсег:
40nF/400nF/4uF/40uF/400uF/4000uF
Боја за Менгеме:
Жолти / Црвени
Батеријата:
не вклучуваат
Број На Производ:
FC236
R

Тие исто така купуваат со овој производ